Sreča

Veliko ljudi pričakuje, da jim bo njihova zveza prinesla srečo in verjamejo, da je to odločilno, ali bodo srečni ali ne. To je ena največjih napak, ki jo lahko naredite tako pri sebi kot za prihodnost vašega razmerja. Dokaj hitro boste ugotovili, da v kolikor se zanašate na to, da vas bodo osrečila dejanja partnerja, bodo vaša čustva konstantno nihala, podobno kot pri vožnji z vlakom smrti.

Pari v uspešnih razmerjih razumejo ta koncept. Za svojo osebno srečo niso odvisni drug od drugega. Namesto tega vsak zase počne stvari, v katerih uživa in ga osrečujejo, neodvisno od partnerja. To je ključ do resnične osebne sreče. Delajte, kar vam je všeč in se vključite v dejavnosti, ki vam izboljšujejo počutje in dajejo energijo. Ne pričakujte, da bo vaš partner ugotovil, kako vas lahko osrečuje. To se nikoli ne konča dobro.

Če niste prepričani, da sta s partnerjem srečna ker sta skupaj ali če eden od vaju s svojimi dejanji uničuje odnos, ne preseneča, da se zaradi tega počutite nesrečne. Vendar vas je razžalostila ali razjezila ta situacija, ne pa vaš partner. Vaš partner ne more brati vaših misli in ne more vedeti, kaj točno bi moral početi, da ne boste nikoli nesrečni. To ni realno, zato bodo tisti, ki so z nekom v zvezi le zato, ker verjamejo, da jim bo to prineslo srečo, ki si jo želijo, močno razočarani.

V zvezah, kjer sta partnerja v prvi vrsti srečna neodvisno od drugega, se navadno osrečujeta tudi kot par. Nobenemu od njiju ni potrebno ničesar dokazovati in preprosto ne porabljata časa za to, da bi se spraševala, ali osrečujeta drug drugega ali ne. Preprosto uživata v občutku sreče in pustita, da stvari tečejo svojo pot. Le tako lahko njun odnos napreduje v pravo smer.

Nekdo, ki je čustven do te mere, da si k srcu jemlje vsako, še tako nepomembno opazko, nikoli ne bo povsem srečen. To so ljudje, ki vedno pričakujejo, da bo njihov partner opazil podrobnosti, kot so nova pričeska ali obleka. Če partner takoj ne opazi spremembe, temu pripisujejo prevelik pomen, njihov odziv pa je pretirano čustven. Dajte partnerju čas, da oceni vaš novi jaz in spremembo ustrezno komentira.

Ne gradite prevelikih pričakovanj v zvezi s svojim partnerjem. Čeprav imata veliko skupnega, zagotovo ne bosta popolnoma usklajena prav v vsaki situaciji. Dajte partnerju prostor da zadiha, in sprejmite, ko ga ponudi vam. Zdravo je imeti življenje tudi zunaj zveze, dokler ne posega v sam odnos. Edino vi ste tisti, ki lahko poskrbi za svojo srečo. Seveda lahko rečete, da ste srečni, ker ste v odnosu ali celo, da vas partner osrečuje. Vendar to ne pomeni, da ste vi in vaša sreča popolnoma odvisna od vašega partnerja. Osrečujte sami sebe, in vse ostalo bo tako, kot mora biti.