Večina si nas želi najti sorodno dušo, s katero bi delili svoje veselje in žalost. Največkrat pa se izkaže, da iskanje sorodne duše ni prav enostavno, kljub temu, da v življenju na tak ali drugačen način spoznamo množico ljudi.

ona on - flirt

Ste se že kdaj zaljubili v nekoga, ki ne ustreza vašim pričakovanjem in vas je vse skupaj presenetilo? V nekoga, ki ni imel lastnosti, za katere ste mislili, da si jih želite pri idealnem partnerju? Rezultati raziskav kažejo, da ne moremo napovedati, kdo bo komu všeč, čeprav so posamezniki, ki so sodelovali v več kot 100 testih, podrobno opisali sebe in svoje prednostne izbire pri iskanja zmenka.

Zavrnitev je boleča

Pomislite na tale scenarij: zagledate nekoga, s katerim si resnično želite izmenjati nekaj besed. Pravzaprav je stvar zelo preprosta, zakaj enostavno ne greste tja in rečete "zdravo"? (V tem trenutku večina od vas verjetno razmišlja, da je tega sposoben le nekdo z “ohromljeno” čustveno osebnostjo, omejeno inteligenco in pompadursko frizuro kot Johnny Bravo).

Sreča

Veliko ljudi pričakuje, da jim bo njihova zveza prinesla srečo in verjamejo, da je to odločilno, ali bodo srečni ali ne. To je ena največjih napak, ki jo lahko naredite tako pri sebi kot za prihodnost vašega razmerja. Dokaj hitro boste ugotovili, da v kolikor se zanašate na to, da vas bodo osrečila dejanja partnerja, bodo vaša čustva konstantno nihala, podobno kot pri vožnji z vlakom smrti.

Ona on

Si želite biti v zvezi, a se vam zdi, da se noben poskus ne konča tako kot bi vi želeli? Če se vam to pogosto dogaja in za takšen izid ne najdete pravega razloga, razmislite ali morda tega ne povzročate sami. Obstaja veliko razlogov, ki lahko pripeljejo do tega, ne da bi se jih sploh zavedali.