Ona on

Si želite biti v zvezi, a se vam zdi, da se noben poskus ne konča tako kot bi vi želeli? Če se vam to pogosto dogaja in za takšen izid ne najdete pravega razloga, razmislite ali morda tega ne povzročate sami. Obstaja veliko razlogov, ki lahko pripeljejo do tega, ne da bi se jih sploh zavedali.

Prva možnost je, da vedno izberete napačnega fanta. Možno je, da trpite za “bad boy” sindromom, kar vam preprečuje izbiro pravega moškega. Se vam zdi, da se vaši fantje do vas obnašajo kot do rabljenega žvečilnega gumija, ki se jim je prilepil na podplat čevlja, vendar še vedno vztrajate? Možno je, da vlagate vso svojo energijo v odnos z vsakim fantom s katerim se zapletete, kar pomeni, da je on tisti, ki določa o vajinem razmerju. Mogoče vas privlačijo fantje, ki čustveno niso na razpolago ali pa se preprosto niso pripravljeni vezati. Čeprav so ti fantje morda vznemirljivi, nepredvidljivi in fenomenalni v postelji, z vami nimajo namena ostati, česar se dejansko zavedate že na začetku.

Drug način postavljanja ovir na pot do resnične ljubezni je ta, da predolgo vztrajate v slabem razmerju. To so moški, za katere veste, da jih morate zapustiti, saj od njih ne dobite tistega, kar si zaslužite. Žalostno je, da najdete vse možne izgovore, zakaj ostajate v zvezi. Govorite si, da se bo situacija izboljšala ali da se bo spremenil. Ljubezen ne opravičuje naše nesreče. Da, ljubezen je zelo pomembna, a za uspešno razmerje potrebujete tudi druge stvari. Stvari, kot so spoštovanje, pripadnost, priznavanje in komunikacija so le nekatere od teh. Ko je v razmerju resnična ljubezen, bodo prisotne tudi vse ostale vrline.

Eden najhujših načinov sabotiranja odnosov je, ko svoje odločitve sprejemate zaradi strahu. Namesto da bi storili nekaj, ker je to tisto kar si želite, naredite nekaj, ker čutite, da morate. Izogibate se ravnanja po intuiciji, saj se bojite, da ne boste imeli razmerja in življenja, ki si ga resnično želite. Razumete, da se boste morda morali sprejeti težke odločitve, če se boste soočili s stvarmi, ki vas vznemirjajo ali ste zaradi njih nesrečni. Zato se raje zaprete, namesto da bi spregovorili. Izogibate se pomembnim vprašanjem, ker niste prepričani, da si želite izvedeti resnico. Zato raje zakopljete glavo v pesek, namesto da bi prepoznali vse opozorilne znake okrog sebe.

Največja ovira za resno razmerje pa je lahko to, da ste pravzaprav vi tisti, ki se bojite resne zveze. Res je, zavezanost je lahko precej strašljiva stvar, saj to navsezadnje pomeni predanost enemu in edinemu moškemu do konca življenja. To lahko prestraši vsakogar. Vendar pa je treba vedeti, da boste postali bolj odprti in sposobni, da se strahu znebite in se predate zvezi, ko najdete moškega, ki vam v odnosu nudi vse kar potrebujete.