Spoznavanje

Pri "igri zbliževanja" praviloma izvedete eno "stopnjo" in nato ocenite reakcijo. Šele ko ocenite odziv, boste vedeli, ali smete nadaljevati na naslednjo stopnjo ali ne. Mimogrede, omogočanje prostora za odziv in ocena reakcije druge osebe je tisto, kar vas loči od tega, da postanete odbijajoči.

Če v kateri koli fazi začnete dobivati negativne reakcije: oseba se preneha smehljati, se odmakne od vas, govorica telesa postane zaprta, je čas, da se poslovite. V tistem trenutku ste izgubili igro s to osebo. Brez skrbi, vedno lahko začnete novo igro z nekom drugim! Enaka pravila veljajo tudi za ženske, ki se približajo moškim, saj ni nikjer ni zapisano, da morajo moški vedno biti tisti, ki naredijo prvi korak.

1. stopnja - nasmehnite se in / ali vzpostavite kontakt z očmi

  • Ali: vas ignorira, gleda vstran ali se namršči? Igra se s tem konča - pojdite naprej...
  • Ali: vam vrne nasmeh ali celo samo namig nasmeha? Vrne pogled, čeprav samo za milisekundo? Se vam zdi, da je ta oseba nenadoma v vaši bližini, medtem ko je prej še ni bilo? Vse to so dobri znaki. Nadaljujte na 2. stopnji.

2. stopnja - približajte se in postavite vprašanje: Ali se zabavate? Ste že bil kdaj prej tukaj? Kaj je to kar pijete? (Bistroumnost ali izvirnost vprašanja pri tem ni pomembna. Bistveno je začeti pogovor).

  • Ali: je videti, da to osebo motite? Na hitro odvrne in se obrne vstran, se odmakne? Konec igre.
  • Ali: se nasmehne, vam odgovori? Nadaljujte na naslednjo stopnjo.

3. stopnja - poskusite začeti pogovor, zastavite več vprašanj, poslušajte kaj odgovori.

  • Ali: je videti kot da jo nadlegujete, odgovori in se nato obrne vstran, gre vstran? Konec igre. Lahko si čestitate. Dosegli ste raven 3!
  • Ali: se zdi, da ji je pogovor prijeten? Vam zastavlja vprašanja? Nadaljujte na 4. stopnjo.

4. stopnja - povejte kaj prijaznega o njej/njem. Če želite, da boste ljudem všeč, poskrbite, da se ob vas počutijo dobro. Rečete lahko kaj lepega, kar mislite o drugi osebi: "Zabavno se je pogovarjati s tabo" ali "Zabaven si" ali pa "Všeč mi je tvojo obleka, zelo je elegantna". Naučili so nas, da svoje karte skrivamo in drugi osebi ne pokažemo, da nam je všeč in to je narobe.

  • Ali: se namršči, pogleda vstran, odide? (Možnosti, da se bo to zgodilo na ravni 4, so zelo majhne.) V tem primeru je gra končana.
  • Ali: se nasmehne, reče hvala, zardi, vrne kompliment? Hura! Ste šampion, nadaljujete lahko na 5. stopnjo.

5. stopnja - rahlo se dotaknite njene/njegove roke ali hrbta. Ob tem je zelo pomembno oceniti reakcijo. Povedala vam bo vse o tem, kaj zdaj čuti o vas.

  • Ali: se odmakne od vašega dotika, ji/mu je nerodno, utihne - vrnite se na stopnjo 4 in poskusite znova. Če še vedno reagira negativno, se igra konča. Pojdite naprej in poskusite z nekom drugim.
  • Ali: vrne dotik, se nasmehne, reče kaj spogledljivo, pokaže, da ste ji/mu všeč?

Hura! Končali ste igro "kako pristopiti" ... in zmagali!


Flirtology