Bliža se konec leta in čas zabav bo kmalu v polnem razmahu. Ali morda ni to najboljša priložnost za navezovanje stikov in spoznavanje novih ljudi? S pomočjo teh 5 nasvetov za navezovanje stikov poskrbite, da boste pustili nepozaben vtis iz pravega razloga (in ne zgolj zato, ker ste se opili in fotokopirali svojo golo zadnjico na pisarniškem fotokopirnem stroju).

Zapomnite si njihovega imena - vse, kar je potrebno, je praksa in malo truda. Stari izgovor, "ne zapomnim si imen", ne bo dovolj dober. Kadar imajo ljudje motivacijo, da si zapomnijo imena, naprimer, ko vedo, da jih bodo pozneje potrebovali, je veliko bolj verjetno, da bodo pozorni, ko se jim nekdo predstavi.

Poiščite skupne interese - skupna zanimanja in lastnosti, vas v kratkem času spremenijo iz neznancev, v stare prijatelje. Iskanje skupnih interesov je ena najpomembnejših stopenj pri razvijanju povezav. Ljudje si mislijo: "Oh, ta oseba je kot jaz." Ali pa: "Ta oseba me razume". Kaj je lahko bolj laskavo kot zrcalna slika samega sebe.

Razkrijte kaj osebnega - deliti morate nekaj osebnega ali pa ne boste imeli ničesar, na čemer bi lahko gradili odnos. Seveda obstaja jasna meja med osebnim in preveč osebnim. Ni vam treba govoriti o vaši operaciji, a prijetna zgodba o nedavni pohodniški pustolovščini v hribih je lahko zanimiva. Deljenje osebnih izkušenj je še en način, kako zgraditi skupne interese. "Oh, rad hodiš v gore, jaz tudi!" Tako vam lahko skupen interes za hribe omogoči, da najdete še druge povezave.

Ne držite se scenarija - če postavljaš dolgočasna vprašanja, dobiš dolgočasne odgovore. Poskusite razgibati pogovor. Namesto: "Kaj počnete?" ali "Od kod ste?", zakaj ne bi vprašali: "Kakšen je bi tvoj popoln dan..." ali "Kakšni so tvoji načrti za...?"

Ostanite v trenutku - nehajte razmišljati: "Ko bodo končali, bom rekel to" ali poskušati ugibati: "Če rečem x, potem bodo mislili y." Enostavno bodite v tistem trenutku, s to osebo, za dober vtis. Vedeli boste, kaj reči, ko boste na vrsti. Poskusite in ugotovite ali deluje.


Flirtology